Vota uhendust
Oleme alati rõõmuga valmis Teie mõtteid kuulama ning omalt poolt nõuga ja jõuga toetama!





    Kasulik info

    “Teie Euroopa”: praktiline protaal EL riikides tegutsevale ettevõtjale

    Euroopa Komisjon käivitas eelmisel aastal uue portaali „Teie Euroopa – ettevõtlus” („Your Europe”), mis aitab Euroopa ettevõtetel teistes Euroopa Liidu liikmesriikides ärivõimalusi leida.
    Euroopa Liit oma 500 miljoni tarbijaga on maailma suurimate turgude hulgas, pakkudes palju ärivõimalusi. Ent teises riigis äri ajamisest huvitatud ettevõtjad seisavad ikka veel silmitsi selliste takistustega nagu keelebarjäär ja raskused õige teabe leidmisel.
    Teave ja abi on olemas. Enamikul valitsustel on veebilehed ja -teenused, mis teevad ettevõtete elu lihtsamaks. Probleem on aga selles, et need on suunatud kohalikele ettevõtjatele, kes oskavad oma riigi keelt ja teavad selle äritavasid: kuidas töötab avalik haldus või kust leida abi.
    Teisest riigist tulevad ettevõtjad ei tea aga tihti kust alustada.


    Mitmekeelne praktiline juhend

    Nüüd on praktiline abi saadaval portaali „Teie Euroopa“ („Your Europe“) näol, mis on mitmekeelne praktiline juhend, mis tutvustab ärivõimalusi kogu Euroopas ning on loodud ühiselt Euroopa Komisjoni ja riiklike asutuste poolt.
    Portaal annab kasutajatele teavet kõigi ELi riikide kohta, pakkudes iga liikmesriigi kohta faktilehti. Ühesuguse ülesehitusega faktilehed käsitlevad 26 teemat alates ettevõtluse alustamisest kuni äritegevuse lõpetamiseni.
    Iga leht selgitab ettevõtte õigusi ja kohustusi ning annab ettevõtjatele juhiseid haldustoimingute kohta. Lisaks sellele annab portaal ka linke riikide veebilehtedele ja ka muid juhiseid, mida ettevõtetel võib vaja minna.
    Veebivormid võimaldavad täita mõningaid formaalsusi juba enne kodust lahkumist ning ettevõtlust toetavate organisatsioonide kataloog näitab, kust vajadusel abi leida. Kogu teave on saadaval mitmes ELi keeles.

    Rohkem teavet: 
    http://ec.europa.eu/youreurope/business/index_et.htm

    Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

    Invent Baltics OÜ

    Baltic Innovation Agency OÜ

    Tallinna Teaduspark Tehnopol

    Tartu Teaduspark

    Meie partnerid

    Kes aitavad teil laieneda Eestist välismaale ja ka välismaal edasi

    Viimased uudised

    Edulood

    Tarmetec OÜ (Metec)

    Metec on Euroopa juhtiv autode lisavarustuse arendaja ja valmistaja. Pakuvad lisavarustusprogrammi kõikidele tarbesõidukitele – alates raskeveokitest kuni pick-up autodeni. Kaubanduskoda edastas ettevõttele Enterprise Europe Networki Rootsi partneri päringu, kus Rootsi ettevõte otsis koostööpartnerit. Hr Diimar…

    Lea