EESTI

Kuidas leida välispartner Enterprise Europe Network võrgustiku abil?

Enterprise Europe Network http://enterprise-europe.ee/ tegutseb Eestis juba 8. aastat. Täna saame Eesti ettevõtjaid aidata turupõhise info leidmisel ja välispartnerite vahendamisel kokku 63 riigis – Euroopast Ameerikani ning Aafrikani välja. Samuti nõustame tehnoloogiasiirde teemal ning ELi teadus- ja arendustegevuse programmides osalemist.

Kogemus on näidanud, et erinevate kultuuride vahel koostöö võib olla väga edukas. Eesti ettevõtted pakuvad väga erinevaid tooteid ja teenuseid, kuid mitte kõige vastu ei pruugi olla  välispartneritel ühest, kohest või aktiivset huvi. Esmalt soovitame leida toote või teenuse jaoks õige turu, st eelnevalt on ära tehtud kodutöö, millisel turul pakutavad tooted-teenused võiksid edukalt müüa ning milliseid koostööpartnereid millistel turgudel otsitakse. Lähenemised võivad olla väga erinevad. Samuti on üheks oluliseks edukuse eelduseks oma toote või teenuse esiletõstmise oskus, mille poolest see erineb teistest juba turul olemasolevatest. Kindlasti on iga toote-teenuse jaoks olemas tarbija, aga oluline on seda õigesti esitleda ja kirja panna. Kasuks tuleb ka ettevõtja järjekindlus ja kannatlikkus, samuti valmisolek koostööks välispartneritega. Viimane tähendab seda, et potentsiaalne partner leiab soovi korral toote-teenuse kohta infot ettevõtte kodulehelt  ning võõrkeeles suhtlemine pole probleemiks.

Individuaalsed päringud ja koostöösoovide vahendamine on kindlasti üks hea võimalus, kuidas uusi kontakte luua, aga esmalt soovitame kindlasti tutvuda juba avaldatud koostöösoovidega huvipakkuvas valdkonnas ning saada ülevaade, milliseid rahvusvahelised üritused on lähiajal toimumas. Lühivalikut mõlemast avaldame Kaubanduskoja Teatajas ja kodulehel.

Eelseisvate rahvusvaheliste ürituste kalendriga on võimalik tutvuda võrgustiku põhilehel http://een.ec.europa.eu/tools/services/EVE/Event/ListEvents, kus avaldatakse messide või oluliste konverentside infot. Nende raames toimuvad sageli põnevad individuaalsed kontaktkohtumiste üritused. Ürituste praktiline formaat võimaldab enne üritust otsus langetada, kas näiteks juba registreerunud ettevõtjad pakuvad piisavalt huvi, et messi või konverentsi külastada.

Kõigi viimase aasta jooksul avaldatud koostööpakkumistega (äri, tehnoloogia, teadus- ja arenduskoostöö) on võimalik tutvuda kodulehel: een.ec.europa.eu (paremalt: latest partnering opportunities) ja enterprise-europe.ee (otsingumootor esilehel). Pakkumiste kontaktinfo saamiseks palume pöörduda Kaubanduskotta, kuna siis saame toetada edasist protsessi kontaktinfo vahendamisel ja vajadusel aidata edasisel suhtlemisel välispartneritega.

Lisainfo: een@koda.ee ja enterprise-europe.ee

Edukaid ettevõtmisi soovib Enterprise Europe Network Eesti tiim!

 

Näide koostööpakkumiste otsingumootorist (leidav enterprise-europe.ee esilehelt):

Koostööpakkumiste otsingumootor