EESTI

Tehnoloogia e-poodide teenistuses ja EEN tugi

Cleveron on pakiroboteid ja -automaate arendav ning tootev tehnoloogiaettevõte. Meie missioon on kinkida inimestele aega, et me kõik saaksime tegeleda suuremat väärtust pakkuvate tegevustega.

Cleveron sai alguse soovist muuta e-poe kaupade üleandmine lõppkliendile efektiivsemaks, et klient ei peaks kodus kullerit ootama või seisma kauba kättesaamiseks pikka aega postkontori järjekorras. Selle väljakutsega tegeleme endiselt. Oma tehnoloogiaga aitame maailma suurimatel jaekaubandusettevõtetel automatiseerida nende e-poe pakkide üleandmise (click and collect) süsteeme.

Robotid teevad töö efektiivsemaks

Cleveroni peamised turud on kallite tööjõukuludega piirkonnad – ennekõike Euroopa. Miks? Praegusel ajal on jaekaubandusettevõtete suurim probleem üha kiiremini kasvavad tööjõu- ja halduskulud. Teiselt poolt on klientide ootus kiire ja mugava teeninduse järele väga palju suurenenud. Cleveroni robotid aitavad ettevõtetel oma ressursse efektiivsemalt rakendada. Töötajad, kes muidu väljastavad pakke, saavad nüüd tegeleda suuremat väärtust pakkuvate tegevustega. Robotites saab hoiustada suurt kogust pakke väiksema pinna peal ning kiire ja efektiivne pakkide kättesaamine suurendab lõpptarbijate rahulolu. Meie kliendid on maailma suurimad jaekaubandus- ja logistikaettevõtted, teiste seas Zara, ICA, H&M, Falabella ning DHL ja UPS.

Jaemüügisektori kõrval näeme potentsiaali ka logistikasektoris. Seetõttu tõime sel aastal turule Cleveron 354 – akutoitel pakiautomaadi, mille saab paigaldada ükskõik kuhu. Sellel on tavapärase pakiautomaadiga sarnased funktsionaalsused. Muu hulgas saavad ettevõtted jälgida automaadi kasutust reaalajas, kuid võrgutoite puudumine annab ettevõtetele suurema vabaduse automaatide asukohta valida. Pakiautomaat töötab ilma aku laadimiseta vähemalt kaheksa aastat.

 

Kaubanduskoda pakub väärt kontakte

Töötame globaalsete jae- ja logistikaettevõtetega. Seetõttu pöördusime kaubandus-tööstuskoja poole, et leida võimalikult efektiivsed lahendused suuremate tarnekoguste jaoks, eesmärgiga tagada tarnekindlus ning hajutada riske. Koda osutus meile kasulikuks partneriks, et leida uusi väliseid koostööpartnereid vastavalt meie soovidele ja tingimustele. Koja soovitatud kontaktide abil kaardistasime ja hindasime tarnijaid, kes võiksid tulevikus olla meie potentsiaalsed partnerid. Koostöö kaubanduskojaga on olnud väga sujuv – nende kontaktide võrgustik on lai ja tänu sellele on võimalus õigeid partnereid leida väga suur.

 

Ott Pabut
Cleveroni juhatuse liige