EESTI

Tootearendusprojektide toetamine VKE Instrumendist: 2016. aasta taotlusvoorud

Euroopa Komisjoni teadus- ja innovatsiooniprogrammis Horisont 2020. VKE Instrument toetab turulähedasi tootearendusprojekte ning oluliseks lähtekohaks on eksisteeriv prototüüplahendus.

VKE Instrument on ülesehitatud kahefaasilisena – 1. faasis toetatakse projekti eeluuringut ehk idee tehnoloogilise teostatavuse uuringut, turu-uuringut, patendiuuringut ja äriplaani koostamist. Euroopa Komisjoni poolne rahastus eeluuringu realiseerimiseks on 50 000 eurot ning eeluuringu kestvus on maksimaalselt 6 kuud. Siinkohal saavad ettevõtted ise valida, kas nad peavad tarvilikuks eeluuringu läbiviimist või soovivad kohe esitada teise faasi taotlust. Teises faasis toetatakse ettevõtte tootearendust ning esmaseid turundustegevusi. Projektide eelarve on keskmiselt 1,5–2 miljonit eurot ning projektide kestvus on maksimaalselt 2 aastat.

Peamised kriteeriumid projekti algatamiseks on alljärgnevad.

•Teil on unikaalse toote eksisteeriv prototüüplahendus, mida on juba koos lõpptarbijatega testitud.

•Eksisteerib selge ärivõimalus ning te opereerite kasvaval turul.

•Teie tootel/teenusel on selged mõõdetavad eelised konkureerivate lahenduste ees.

Järgmised kutsete tähtajad 1.faasis on 3. mai, 7. september, 9. november 2016. Teise faasi tähtajad on 14. aprill, 15. juuni, 13. oktoober 2016.

Enterprise Europe Network partnerid Invent Baltics OÜ ja B.I.A. OÜ pakuvad VKE Instrumendi ja teiste Horisont 2020 meetmete alast esmast nõustamist tasuta.

Lisainfo: www.enterprise-europe.ee