EESTI

GameFoundersi ärikiirendi toob sel kevadel Eestisse eksootikat

GameFounders laiendas haaret ja tõi Eestisse mänge arendama teiste seas ettevõtted Indiast ja Makedooniast. Mai lõpuni Eestis elavate meeskondade jaoks on aga hoopis Eesti eksootika.

Euroopa esimene mängudele spetsialiseerunud ärikiirendi GameFounders startis 4. märtsil teistkordselt koos 8 uue meeskonnaga viiest eri riigist. Kolme kuu jooksul tulevad ettevõtteid abistama erinevad mängusektori tegijad arendajatest investoriteni. Esimese kahe nädala jooksul on meeskonnad kohtunud juba 24 mentoriga ning sama tempoga jätkub programm mai lõpuni. Pingeline töö päädib demopäevadega nii Tallinnas, Malmös, Londonis kui ka ookeani taga San Franciscos, kuhu on oodatud investorid, kirjastajad, ajakirjanikud ja mänguarendajad.

Kolme kuu jooksul Tallinnas elavad ja töötavad noored ettevõtjad on oma uue kodulinnaga väga rahul. EMT pakub meeskondadele tasuta kõnesid, Tallinna linn tasuta ühistransporti, Tehnopoli inkubaatorihoones asuv kontor on kaasaegne ja mugav, pea kõik kohad on kaetud traadita internetiga ning mis kõige olulisem- maas on lumi, mida osad meeskonnad nägid esimest korda elus. https://www.youtube.com/watch?v=3qO5G6SWAmc

Eestis veedetud aeg ei saa olema lust ja lillepidu, kuna ettevõtetelt oodatakse vähemalt sama häid tulemusi, kui eelmise aasta sügisel Eestis viibinud arendajatelt. Viimastest on pooled jõudnud lepinguni investorite või kirjastajatega. “GameFounders, aasta alustaja 2012 auhinna saanud Creative Mobile ja erinevad indiemängude arendajate saavutused on elavdanud Eesti mängusektorit oluliselt,” ütles EAS juhatuse liige Krõõt Kilvet.

GameFounders on esimene Euroopas asuv ärikiirendi, mis tegeleb ainult mänguvaldkonna ettevõtjatega. Kiirendi, mida rahastab EAS Startup Estonia programm, pakub alustavatele ettevõtjatele algkapitali kõrval ka tipptasemel mentoreid, partnerluskokkuleppeid ja ligipääsu ülemaailmsele kontaktvõrgustikule. EAS Startup Estonia programm on ellu kutsutud selleks, et tugevdada ja arendada idufirmade ökosüsteemi Eestis. Programmitegevuste käigus luuakse idufirmadele uusi võimalusi kohapeal areneda ja võimalusi kiireks rahvusvahelistumiseks läbi kommertsialiseerimisprotsesside. Startup Estonia programmi kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu fondist.