EESTI

Euroopa panustab innovatsioonile 2 miljardit eurot – uued meetmed

Euroopa Komisjon ühendab oma Horizon 2020  innovatiivsetele ettevõtetele mõeldud toetusmeetmeid loodava  Euroopa Innovatsiooninõukogu (EIC) alla ja tutvustas pilootvooru uuendusi 28. mail Tallinnas kõrgetasemelisel road-show’l koos kõrgetasemelise Euroopa Komisjoni delegatsiooniga eesotsas teaduse ja innovatsiooni peadirektoraadi asepeadirektor Signe Ratsoga.

2019. ja 2020. aastal on põhimeetmeteks

  • EIC Pathfinder Pilot –  mis ühendab seniseid FET-Open ja FET-Proactive meetmeid ning pakub kuni 4 miljonit eurot toetust teaduspõhiste läbimurdeliste tehnoloogiliste innovatsioonide väljatöötamiseks rahvusvahelistes teaduse ja ettevõtluse koostöös toimivates konsortsiumites,
  • EIC Accelerator Pilot –  mis asendab senise SME 2 meetme, pakkudes nii kuni 2,5 miljoni eurost toetust kui ka täiendavat panust omakapitali kuni 15 miljoni euroni, pakkudes väga kõrge riski ja  sama kõrge potentsiaaliga VKEdele võimalust arendada ja kommertsialiseerida läbimurdelisi tooteid, mis suudaks tekitada uut majanduskasvu ja luua ülemaailmselt uut turgu.

Kohal oli üle 80 innovatiivse Eesti ettevõtte, kellest paljud loodavad olla osa Euroopa järgmistest edulugudest.

Rohkem infot ja abi saab  Eesti Horizon 2020 ettevõtlusmeetmete rahvuslikust kontaktpunktist – kirjuta kaido.sipelgas@eas.ee.

EIC roadshow toimus EASi, Eesti Teadusagentuuri, Haridus- ja Teadusministeeriumi ja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi koostöös.

Kaido Sipelgas
Ettevõtluse keskus
Rahvusvaheliste programmide ekspert
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus