EESTI

Elektriautode renditeenus nüüd Tehnopolis

Alates 11. juulist on huvilistel võimalik lihtsalt ja soodsalt proovida elektriautoga sõitmist mugava renditeenuse abil. Elektromobiilsuse programmi (ELMO) raames on nüüd nii Tallinnas kui Tartus võimalik rentida elektriauto mobiiltelefoni vahendusel loetud sekundite jooksul. Üks rendipunktidest asub ka Tallinna Teaduspargis Tehnopol.

Sügiseni kestva testperioodi jooksul on rendipargis paarkümmend Nissan Leaf’i ja Mitsubishi IMiEV’i elektriautot. Kõikide autode asukohta ja rendivõimalust on võimalik reaalajas jälgida aadressil rent.elmo.ee. Testperioodil kehtivad renditeenusele soodushinnad.

Elektromobiilsuse programmi koordinaatori Mirja Adleri sõnul oodatakse testperioodil eelkõige tagasisidet kuivõrd lihtne või keeruline on renditeenust kasutada ning saada teada, milliseks kujuneb keskmine rendiaeg.

“Lisaks saame ülevaate atraktiivsematest rendikohtadest, et sügisest avada teenus juba täies mahus ning parimate rendipunktidega. Teenuse üks eesmärke on võimaldada ühistranspordiga Tallinna ja Tartu vahel reisijatele linnades elektriautoga liikuda. Elektriautode rendipunktid on mõlema linna bussijaamades ning sügisest ka vaksalites, et sihtkohta jõudes võimalikult mugavalt edasi liigelda,” lausus Adler.

Pärast renditeenuse lepingu allkirjastamist ELMO kodulehel toimub kõik mobiiltelefoni vahendusel – kaardilt leiab lähima vaba sõiduki ning mobiiltelefoniga, mis on ühtlasi ka auto võtmeks, saab alustada auto rentimist ning avada ja sulgeda uksi.

Testperioodil asuvad rendipunktid Tallinnas Viru Keskuses, bussijaamas, Tammsaare Ärikeskuses ja Tallinna Teaduspargis Tehnopol. Tartus paikneb rendipunkt bussijaama vahetus läheduses AHHAA kõrval.

Testperioodil on tutvumishinnana esimese sõidutunni tasu kuus eurot, iga järgneva tunni eest tuleb maksta kolm eurot. Teenuse kasutamisel on ööpäevane hinnalagi 30 eurot, millest suuremat ühe rendipäeva eest ei esitata.

Renditeenuse klienditoe eest vastutab turvafirma G4S. Lisaks ööpäevaringsele klienditoele tagab G4S autode tehnilise seisukorra monitooringu ja kontrolli, sõidukite hooldamise, puhastamise ning transportimise. Lisainfot rendipunktide ja teenuse toimimise kohta saab G4S infotelefonilt 1911 või ELMO veebilehel.