EESTI

Aeroc Jämerä AS

Aeroc Jämerä AS on poorbetoontooteid valmistav ehitusmaterjalitööstuse ettevõte Eestis. Tehas asub Lääne-Virumaal Kunda lähistel Andjas ja samast piirkonnast on pärit ka kõik tootmises kasutatavad põhitoorained – liiv, tsement ja lubi.
2013. aasta augustis pöördus ettevõte EENi poole sooviga leida Taanist oma toodete edasimüüjaid või agente. Koostati ettevõtte profiil ja see saadeti Taani Kaubanduskoja EEN partnerile, kes selle oma kodulehel avaldas. Selle kanali kaudu tuli kokku viis kontakti, kellest kolmega pidas Aeroc Jämerä AS läbirääkimisi võimaliku müügikanali leidmiseks Taani turul. Kolmest jäi sõelale üks firma, (A-Supply A/S), kellega sõlmiti ka koostöölepe 4. juulil 2014.Tegemist on ettevõttega, kes vahendab ka mitmete kohalike Taani betoontoodete tehaste toodangut.

„Protsess oli pikaleveniv, aga selline eelnev infovahetus tuli igati kasuks − selle põhjal tehti järeldused, mida on omalt poolt vaja teha selleks, et Taani turule oma toodetega siseneda. Mingil määral oli vaja teha tootearendust ning otsida optimaalset transpordilahendust, kuna osaliselt oli takistavaks teguriks toodete kõrge transpordihind.“

Ivar Sikk
Juhatuse liige
Aeroc Jämerä AS
http://www.aeroc.ee/