EESTI

Yoga Systems nutikodu teenus jõuab Elioni vahendusel klientideni

Yoga Systemsi välja töötatud nutika kodu süsteem on jõudnud Elioni vahendusel klientideni ning võimaldab juhtida ja jälgida kodutehnikaga seonduvat. Kodujuhtimissüsteemiga saab näiteks kodule pilgu peale visata iga nutiseadme vahendusel ja veenduda, et kõik on korras. Samuti annab teenus ise teada, kui kodus on toimumas midagi, millele on vaja reageerida.

Yoga Systemsi hinnangul avaldub süsteemi kasu mitme kanali kaudu. See annab koduperemehele meelerahu aga võimaldab jälgida ja kontrolli all hoida energiakulu, küttekulu jpm. Kodu intelligentsemaks muutmiseks on valikus mitmeid erinevaid seadmeid, mida vastavalt vajadusele tellida ja paigaldada saab. Keskseadme jaoks on vajalik interneti või 3G/4G ühendust.

Nutikodu võimaldab näiteks panna kodu valve alla või võtta valve alt ära, kontrollida, ega võõraid pole majja sattunud, kontrollida, kas aknad said kinni pandud, vaadata kaamerast, kes parajast kodus on ja mis seal toimub, lülitada elektriseadmeid sisse ja välja, jälgida elektrikasutust ning erinevate ruumide temperatuure.

Teenus on küll juba turul, kuid Yoga Systems jätkab uute teenuste juurde arendamist. Plaanis on mitmeid uusi funktsioone nagu näiteks kütte- ja ventilatsioonisüsteemide juhtimine, valve- ja automaatikasüsteemide integreerimine, kastmissüsteemide juhtimine, erinevate valgustite, uste ja väravate juhtimine, autode jälgimine jne.

Selleks, et uusi arendusi prioriteetide järgi ritta seada ootab Yoga tagasisidet. Eriti teretulnud on ettepanekud selle kohta, milliseid süsteeme peaks Yoga lahendus integreerima ning milliseid teenuseid peaks selle abil kindlasti juhtida saama. Oma mõtete edastamiseks palume kasutada aadressi: sales@yoga.ee.

Vaata lisaks Elioni kodulehelt.