EESTI

Tehnopoli Startup Inkubaator pühendas päeva rohetehnoloogiatele

4. aprillil pühendas Tehnopoli Startup Inkubaator terve päeva rohetehnoloogiale – täpsemalt viidi siinsed valdkonna startup ettevõtted kokku rahvusvaheliste ekspertidega, testiti ärimudeleid, kuulati edulugusid ning arutati koostöövõimalusi.

Päeva raames said Eesti startup ettevõtted üks-ühele kohtuda rahvusvaheliste ekspertidega keskkonna- ja rohetehnoloogiate vallas. Oma kogemuste ja nõuga olid abiks Lassi Noponen, (Cleantech Invest), Dag Sandås (The Switch), Nina Harjula (Cleantech Lahti, Soome Rohetehnoloogiate klaster), Magnus Agerström (Cleantech Scandinavia), Harald Olderheim (Contango Capital) ja Andre Lindvest (4E Tehnoinvest).

Lisaks kohtumistele toimusid ka arutelupaneel, mis keskendus eelkõige globaalsete rohetehnoloogiaettevõtete kogemuste vahendamisele ja praktilistele nõuannetele Eesti sektorile. 

Tervisetehnoloogia päeva ühe peaesineja, enam kui 10 aastat keskkonnatehnoloogia vallas ettevõtja ja investorina tegutsenud Lassi Noponen pidas Eesti startup maastikul väga silmapaistvaks suurt teotahet.

„Startup ettevõtted vajavad eelkõige õnne, et edukaks saada. Seetõttu ongi oluline pidevalt proovida, uusi asju turule tuua ja ärimudelit ümber mängida. Eestis ei ole küll hetkel rohe- ja keskkonnatehnoloogia vallas suuri edulugusid, kuid ettevõtetega kohtudes sai selgeks, et need tekkivad üsna varsti. Ettevõtetel on tahtmist, julgust ja pealehakkamist,“ ütles Lassi Noponen.

Vaata pilte Tehnopoli Facebooki lehelt.