EESTI

Täna esitlevad Summer of Startups programmis osalejad oma iduettevõtteid

Esmaspäeval, 12. augustil kell 18.00 esitlevad Summer of Startups programmi parimad oma äriideid Tallinna Tehnikaülikoolis.

9-nädalasse programmi valiti osalema 8 varajase idee staadiumis meeskonda, kelles nähti kiire kasvu potentsiaali. Suve vältel on meeskonnad töötanud kogenud ettevõtjate ja mentorite toel, et arendada esmaseid prototüüpe, ärimudeleid ja saada turult tagasisidet.

Tänavu kolmandat korda toimuva Summer of Startups’i kandideeris osalema mitmeid väga tehnilisi projekte nii materialiteaduste kui rohe- ning energeetikavaldkondadest.

Programmi ja Tehnopoli Startup Inkubaatori peamentori  Raido Pikkari sõnul on kandidaatide tase iga aastaga küpsemaks läinud ning hea on tõdeda, et selle aastastest meeskondadest on esimesed jõudnud maksvate klientideni ning saanud rahvusvahelist tähelepanu hiljutisel Latitude59 tehnoloogiaettevõtluse konverentsil.

Programm on igal aastal muutunud intensiivsemaks, eesmärgiga teha suve jooksul võimalikult suur areng. “Oleme suutnud kahe varasema aasta jooksul aidata startida ettevõtetel nagu GateMe, FlickDiet, HEKK ja BiKeep, kes juba agressiivselt välisturgudele laienevad ning on suutnud kaasata raha investoritelt. Kõige olulisem roll startup’ide puhul on meeskonnal ning oleme suutnud leida talendikad tudengid ja mitmekülgsed meeskonnad, kes katavad inseneeria, müügi- ja turunduse ning disaini valdkonnad”, sõnab projektijuht Tauri Kärson.

Programm omab kindlat rolli Eesti tehnoloogiapõhisel ettevõtlusmaastikul ning kolme aastaga on tudengite poolt algatatud programm suutnud kaasata uusi olulisi partnereid ning välja arendanud metodoloogia, mille alusel programmis osalejaid koolitatakse.

Demoday selle aastaste tiimidega toimub TTÜ Tudengimajas algusega kell 18:00. Üritust on oodatud kuulama kõik huvilised. Lisainformatsioon: www.startupgarage.eu