EESTI

Rahvusvahelised Idufirmad kaasavad Eesti õpilased tootearendusse

Täna, 7.mail  korraldavad idufirmade kiirendi GameFounders ja ProgeTiigri programm  uute arvutimängude testimise päeva kooliõpilastele. Kell 11.00 algab Tallinnas, GameFoundersi kontoris üritus, mille raames saavad õpilased anda oma eksperthinnangu rahvusvaheliste meeskondade loodud mängudele. Katsetamisele lähevad mängud Itaaliast, Indiast, Leedust, Saksamaalt ja Makedooniast.

„Arvestades nutitelefonide ja arvutite kättesaadavust tänapäeval hakkavad lapsed mängima juba eelkoolieas. Paljud mobiili ja arvutimängud, mida millega vanemad hakkama ei saa, on laste käes käkitegu,” selgitas GameFoundersi juht Kadri Ugand. „Selle pärast ongi meil hea meel kaasata Eesti õpilasi oma panust andma.”

„Eriline on sündmus selle poolest, et kohtuvad omavahel õpilased, kes on alles algajad programmeerimismaailmas ning start-up firmade inimesed, kes püüavad oma äriideega läbimurret saavutada. Tänasele üritusele oleme loosi tahtel kutsunud kaks ProgeTiigri pilootkooli – Saaremaa Ühisgümnaasiumi ja Tallinna Lasnamäe Vene Lütseumi, keda soovime premeerida ProgeTiigri algatusega esimeste seas kaasa tulemise eest“ rääkis ProgeTiigri projektijuht Ave Lauringson.  

GameFounders on esimene Euroopas asuv ärikiirendi, mis tegeleb ainult mänguvaldkonna ettevõtjatega. Kiirendi, mida rahastab EAS Startup Estonia programm, pakub alustavatele ettevõtjatele algkapitali kõrval ka tipptasemel mentoreid, partnerluskokkuleppeid ja ligipääsu ülemaailmsele kontaktvõrgustikule. Hetkel Eestis olevad mänguettevõtjad on kiirendi teine lend.

ProgeTiiger on Tiigrihüppe Sihtasutuse algatatud programm Eesti üldhariduskoolidele, mille raames saavad õpilased 1. – 12.klassini õppida programmeerimist, veebilehtede ja –rakenduste tegemist, arvutimängude loomist ja paljud muud ning seda nii klassitunnis kui huviringis.