EESTI

Quattromed HTI Laborid OÜ uueks omanikuks sai Euroopa juhtiv labor

31. juulil 2013 omandas Euroopa juhtiv laboriteenuste pakkuja Synlab erakapitali fondilt Baltcap Private Equity Fund ja väikeaktsionäridelt 100% Medicap Holdingu aktsiatest. Eestis, Soomes ja Leedus tegutsevad Medicap Holdingu meditsiinilaborid Quattromedi ja Sorpo kaubamärkide all.

Tehinguga siseneb Synlab kolmele uuele turule ja laiendab seeläbi veelgi oma tegevust Euroopas. Ühtlasi saab Synlabist esimene üleeuroopaline meditsiinilabor Balti turgudel. Tegevjuht Dr. Bartl Wimmer lausus tehingut kommenteerides: “Meil on väga hea meel, et Synlab grupp saab Quattromedi ja Sorpo võrra rikkamaks, mis tugevdab meie positsiooni Euroopa juhtiva laborite võrguna. Oleme Medicapi ettevõtete arengut mitme aasta vältel jälginud, nende saavutused on olnud muljetavaldavad.”

BaltCapi juhtivpartner Peeter Saks lisas: “Koos Medicapi meeskonnaga viisime viie aasta jooksul ellu investeerimisplaani, mille läbi ettevõte laienes Soome ja Leetu ja kasvas neli korda. On rõõm tõdeda, et Medicap saab osaks rahvusvahelises laboratooriumide ketis, millel on selge visioon äri edasi kasvatada ja arendada. BaltCapi jaoks oli tegemist eduka investeeringuga.”

Medicap Holdingu ja Quattromed HTI Laborite juhatuse esimees Rainar Aamisepp avaldas samuti oma rahulolu: „Toimunud tehing on tunnustuseks Medicapi gruppi kuuluvate ettevõtete senisele tegevusele. Olen kindel, et koostöös Synlabiga suudame jätkusuutlikult arendada meie koostööpartneritele suunatud teenuseid, sh. pakkuda laiemat laborianalüüside valikut asjatundliku toega ning jõudsalt laiendada ka meie juba käivitunud tervishoiuteenuse eksporti Soome suunal.“

Medicap Holdingu koosseisu kuuluvad Quattromed HTI Laborid Eestis, Quattromed Finland Soomes ja Sorpo Leedus. Grupis on tänase seisuga üle 200 töötaja, neist 150 Eestis, aastas teostatakse üle 5 miljoni laborianalüüsi. Ettevõtte poolt arendatav meditsiinilabori teenus on suunatud eelkõige pere- ja eriarstidele ning meditsiiniettevõtetele, kuid ka eraisikutele.

Müüjaid nõustas Advokaadibüroo Red, ostjat nõustasid advokaadibürood CMS Hasche Sigle, Borenius ja audiitorfirma Ernst & Young.