EESTI

Portugal kui loogiline jätk Brasiiliale

Võõral maal töötamine ja samal ajal sellest kogemusest õppimine rikastab mitmel erineval viisil. Nii juhtus ka Silver Siilakuga, kes viibis programmi „Erasmus noortele ettevõtjatele“ raames 2016. aastal 6 kuud Lissabonis Portugalis.

Programm „Erasmus noortele ettevõtjatele” on üleeuroopaline vahetusprogramm ettevõtjatele, kus osalejad saavad otsida Euroopas uusi turge, koostöövõimalusi ning äripartnereid. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda oli programmis vahetusorganisatsioon kuni 2016. aasta lõpuni. Programmi  „Erasmus  noortele  ettevõtjatele” rahastab  Euroopa Komisjon.
Toome sinuni Silveri saadud kogemuse nii fotojäädvustuse kui ka tema enda mõtete näol.

 

Silver Siilak, produtsendi-, režissööri- kui ka operaatorikogemusega noor ettevõtja (C-luck Productions OÜ juhatuse liige)
„Minu jaoks oli „Erasmus noortele ettevõtjatele“ (ing. k Erasmus for the Young Entrepreneurs (EYE)) suureks kogemuseks ja abiks leidmaks uusi ärikontakte, potentsiaalseid partnereid ja arendamaks oma ettevõtet sotsiaalmeedia turunduse valdkonnas. Ettevõte Live Content, kus ma oma EYE programmi täitsin, ongi aktiivselt tegev just selles valdkonnas.
Koostöö minu ja mind võõrustanud ettevõtte vahel oli intensiivne ja tugev. See laiendas mu silmaringi reklaami- ja sotsiaalmeedia turunduse valdkonnas, aga pakkus ka võimalust toota nende kampaaniatele sisulist meediat (videoid, fotosid, kujundusi).
Sain juurde palju uusi ideid, kuidas oma ettevõtet edasi arendada. Samuti tekkisid esimesed reaalsed eksporttööd ettevõtetega Carbags (www.garbags.eu) ja Other Features (otherfeatures.pt). Suure tõenäosusega jätkub koostöö ka edaspidi ning sellega seotud tööreisid suunal Eesti-Portugal leiavad aset juba käesoleva aasta jaanuaris ja veebruaris.
Kuna portugallased on lahked ja seltsivad inimesed, õnnestus leida mõned päris lähedased uued sõbrad.

Ei puudunud ka võimalus oma ettevõtte tutvustamiseks. Kuna Lissabon on üks Euroopa kõige rahvusvahelisemaid pealinnasid, sai oma ettevõtte võrgustikku laiendatud teiste Euroopa ning Ladina-Ameerika riikidega.
Oma Portugalis töötatud aja jooksul arenesid mu personaalsed fotograafi oskused veel paremale tasemele (loodus, maastik, tänavafotograafia ja arhitektuur). Seega on juba uue näituse organiseerimine käsil, mis on justkui loogiliseks jätkuks 2015. aastal toimunud  Brasiilia tänavafotode näitusele „Mais Amor, Por Favor!“.“

 

Soovime omalt poolt Silverile edu ja nutikust saadud kogemuste realiseerimisel ning jätkuvat indu oma unistuse elluviimisel.