EESTI

Põhjamaade elektrisõidukite konverents ja kontaktkohtumised

Elektrisõidukite konverentsi raames toimub kontaktkohtumiste üritus, kuhu oodatakse kõiki ettevõtteid, kes pakuvad või on huvitatud elektrisõidukite tehnoloogiast, toodetest või osadest. B2B üritusel osalemine on tasuta ja annab põhiüritusele 20% allahindluse voucheri. Registreerimine avatud kuni 17.04.2020 veebilehel: https://matchmaking-nordic-ev-summit-2020.b2match.io/

Rahvusvaheline Energiaagentuur ennustab, et aastaks 2030 võib elektriautode arv maailmas ulatuda 220 miljoni ühikuni. Kõigil neil peab olema taastuvenergia laadimine. Põhjamaade elektrisõidukite konverentsi peateemaks on “Sisenemine elektriajastusse” ning fookuses on neli keskset teemat:

  • Elektrisõidukite poliitikatest kogu maailmas, Norra on juhtpositsioonil. Millised on erinevad riiklikud ja piirkondlikud Euroopa poliitilised meetmed ja kas need toimivad?
  • Homne energia – kas transpordisektori elektrifitseerimine on probleem või võimalus kiirendada taastuvenergiale üleminekut?
  • Akude tehnoloogia ja maht – kuidas muuta elektrisõidukite akud odavamaks, kergemaks, tõhusamaks ja keskkonnasõbralikumaks?
  • Masstootmine – kas rahvusvahelised autotootjad on valmis piisavalt kiiresti ümber joonduma või võtavad uustulnukad üle elektriautode turu?

Erinevad tegevused ja teemad jagatakse ka kolme valdkonda:

  1. Maa – kuidas saavad kõik autod, traktorid, veoautod ja bussid akude kaudu tekitada nullheitmeid?
  2. Meri – laevad, parvlaevad ja paadid: kui kiiresti meretransport elektrifitseerub?
  3. Õhk – siin asuvad väikesed elektrilised lennukid. Millal saame neid valida riiklikel ja rahvusvahelistel lendudel?

    Konverentsi lisainfo: https://nordicevs.no/

Tehnoloogia märksõnad: Tööstuslik tootmine, transpordi infrastruktuur, õhutransport, logistika, maanteetransport, veetransport, sõidukite projekteerimine, hübriidsõidukid ja elektrisõidukid, maanteesõidukid, laevaehitus, tehisintellekti rakendused autodele ja transpordile, navigeerimine ja manussüsteemid, autode ja transpordi andurid, kerge konstruktsioon, autode ja transpordi õhusaaste kontroll, autotehnika, kere ja põhiosad, mootorsõidukite elektri- ja elektroonikaseadmed, audio / video, laadimissüsteem, elektrivarustussüsteem, mõõteseadmed, süütesüsteem, valgustus- ja signalisatsioonisüsteem, lülitid ja juhtmestik, turvasüsteemid, sisevarustus, jõuülekanne ja šassii, pidurisüsteem, energiavarustussüsteem, ülekandesüsteemid, energia salvestamine ja transport, elektrienergia, akude ladustamine, keskkond.