EESTI

Minister Juhan Parts avab Tallinnas Seed Forum rahvusvahelise investorkonverentsi

5. märtsil Tallinnas Swissotelis toimuva XVII Seed Forum investorkonverentsil osaleb 4 kasvufaasis ettevõtet Eestist, 3 Lätist ja 2 Norrast. Need 9 osalejat on välja valitud 75 kandidaadi seast. Ürituse eesmärk on kokku viia finantseerimist vajavad idufirmad ja investeerimisvõimalusi otsivad investorid. Rahvusvahelise investorkonverentsi avab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Seed Forum Eesti tegutseb 2005. aastast. Igal aastal saadakse ainüksi Eesti idufirmadelt ligi 40 avaldust pääsemaks Seed Forumi programmi. Soovijate hulgast valitakse investorite jaoks sobivamad, kes läbivad “Seed Forum-i raha kaasamise koolituse.” Pärast koolitust jääb sõelale umbes 1/3 ettevõtteid, kes pääsevad osalema investorkonverentsidel. Kaheksa aasta jooksul on  Eestis Seed Forumi investorkonverentside korraldamist toetanud DNB Pank.

Norra taustaga DNB on Seed Forumit toetanud kaheksa aastast ja on rahul ürituse positiivse arenguga. DNB toetab nii ürituse läbi viimist kui nõustab ettevõtjaid teadmistega finantsmaailmast. Kindlasti on selline mitmekülgne tugi ettevõtjale oluline edukaks stardiks uue projektiga.

Seed Forum Eesti esindaja Rando Pärna: “Seed Forumi protsessi läbivate ettevõtjate kvaliteet tõuseb aastast aastasse. Tänu sellele leiab meie ürituse juurde tee ka aina suurem arv investeerimisvõimelisi eraisikuid ehk “äriingleid.” Samuti mitmeid rahvusvahelisi institutsionaalseid investoreid. Töötame tugevalt selle nimel, et need samad Eesti idufirmad saaksid võimaluse osaleda suurtel rahvusvahelistel Seed Forum investorkonverentsidel Moskvas, Londonis, Singapuris, Silicon Valley-s või veel 21-s sihtkohas üle maailma.”

Eestis aitavad Seed Forum-i programmi suure potentsiaaliga idufirmasid nomineerida Tehnopol, Arengufond, EAS, Tartu Teaduspark ja mitmed Eesti innovatsioonisüsteemi eestvedajad.