EESTI

Mehhatroonika Innovatsioonikeskus tõstab Eesti mainet kõrgtehnoloogia arendajana

Möödunud aasta oktoobri lõpus Tallinnas avatud Mehhatroonika Innovatsioonikeskus (IMECC) tutvustab tehnoloogiahuvilistele külastajatele Eestit kui kõrgtehnoloogia arendajat ja aitab kasvatada Eesti  kui targa tootmise ja kõrgeltarenenud infotehnoloogiamaa mainet.

Homme, 23. jaanuaril külastab Tehnopoli ja  Mehhatroonikumi Innovatsioonikeskust Prantsuse Suursaatkonna delegatsioon. Suursaadik Frédéric Billet,  ülikoolidevahelise ja teaduskoostöö atašee Alexandre Nurit  ja saatkonna majandusnõunik Kristiina Kalda huviorbiidis on muuhulgas Mehhatroonika Innovatsioonikeskuse täisautomatiseeritud paindtootmissüsteem (flexible manufacturing system – FMS), mis võimaldab katsetada uusi tehnoloogiaid ja valmistada innovatiivsete toodete prototüüpe ja on heaks praktikabaasiks tudengitele.

Mehhatroonika Innovatsioonikeskuse juhatuse liikme Jüri Riivese sõnul peaks kõrgtehnoloogiline tootmine olema Eesti tulevik.  „Mehhatroonika innovatsioonikeskus aitab arendada uusi teadmisi ja tarka tootmist. Siin on olemas kõik eeldused, et luua maailmas ainulaadseid tooteid, mis Eesti majandusele hoo annavad,“ ütles Riives. Kõrgetasemelistel välisdelegatsioonidel on lisaks infotehnoloogia demokeskusele võimalik näha nüüd ka maailma tipptasemel tehnoloogiakeksust.

Paindtootmissüsteem suudab programmeeritud tarkvara järgi iseseisvalt toota erinevaid tipptehnoloogilisi detaile ilma inimese poolse sekkumiseta ja on soetatud Central Baltic Interreg IVA projekti INNOREG toel ja kaasrahastusel. Tallinna linna kaasrahastamisel valminud  Mehhatroonika Innovatsioonikeskusel on oluline roll ka  Tallinna  ettevõtluskeskkonna arendamise tutvustamisel.

Mehhatroonika Innovatsioonikeskuse eesmärk on aidata parandada Eesti tootmissektori konkurentsivõimet, luues võimalusi koostööks ja sünergiaks ning pakkudes tuge kõrgtehnoloogilise tootmise edendamise ning projektide arenduse valdkonnas. Mehhatroonika ühendab endas elektroonika, masinatööstuse ja infotehnoloogia valdkonnad.