EESTI

Kontaktreis Shanghaisse

Aeg: 30. mai–4. juuni
Asukoht: Shanghai
Keel: inglise
Korraldaja: Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Kontaktreisi sihtkoht on Shanghai, mis on Hiina üks olulisemaid ja elavamaid äripiirkondi. Tegemist on globaalse finants- ja transpordikeskusega, kus asub üks maailma suurimatest sadamatest. Seetõttu on Shanghai oluliseks väravaks Hiina suunduvatele kaupadele ja väga heaks sihtkohaks, kust alustada oma ettevõttele partnerite otsimist, kellega koos Hiina turule siseneda.

Hiina majanduskasvu ümberstruktureerimise fookuses on siseriikliku tarbimise suurendamine. Trendid nagu linnastumine, sissetulekute suurenemine, laiema keskklassi tekkimine ning keskkonna- ja tervisealase teadlikkuse tõus mõjutavad tugevalt hiinlaste tarbimisvõimalusi ja -harjumusi ning tekitavad vajaduse uute toodete ja teenuste järele. Kuna Hiinas on suureks probleemiks keskkonna saastatus, annab see Eestile võimaluse oma puhast keskkonda ja siinseid tooteid (nt toiduained, joogid, toidulisandid, ravimid, ilutooted, lastekaubad) Hiinas turustada.

EASi koostööpartner Hiina kontaktreisi läbiviimisel on Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Osalemistingimused

Hiina kontaktreisil osalustasu ei ole, kuid ettevõtja tasub ise oma lennupiletite ja majutuse eest Hiinas. Lennupiletid ja majutuse broneerib kogu kontaktreisi grupile Eesti Kaubandus-Tööstuskoda. EASi kontaktreise rahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Kontaktreisile kandideerimiseks palume ettevõtjal täita registreerimisavalduse (link) ja juhul kui ettevõte kuulub kontserni, siis ka kontserni skeemi. (link) Täidetud dokumendid edastage palun meiliaadressile tiina.truuvaart@eas.ee.

Hiina kontaktreisil saab osaleda 5 ettevõtjat.

Kandideerimine Hiina kontaktreisile on avatud kuni 1. märts 2017. a.

EASi poolt kontaktreiside korraldamisel tehtud kulu on vähese tähtsusega abi (VTA). Vastavalt määrusele 1407/2013 ei tohi ühele ettevõtjale ja kontsernile, millesse ettevõtja kuulub, antava vähese tähtsusega abi (VTA) kogusumma mis tahes kolme ettevõtte majandusaasta pikkuse ajavahemiku jooksul ületada 200 000 eurot. Rendi või tasu eest kaupu vedava maanteetranspordi valdkonnas tegutseva taotleja puhul ei ületa mis tahes kolme ettevõtte majandusaasta pikkuse ajavahemiku jooksul taotlejale eraldatud vähese tähtsusega abi kogusumma koos meetme raames taotletava toetusega 100 000 eurot. Lähemalt VTA-st.

„Kõik, mis alguses tundub võõras, tundub ka kahtlane – nii oli ka selle programmiga. Kuid Hiinas reaalselt kohal viibides, sai iga päevaga järjest selgemaks, kui vajalik on selline kontaktreis turu tunnetamiseks, kohalike maneeridest ja väljenduslaadidest arusaamiseks ning üleüldiste teadmiste hankimiseks. Kontaktreisi ajal lõi välja emotsionaalne „ameerika mägede“ sündroom, kuid tagant järele vaadates, on see kõik osa õppimis- ja harjumisprotsessist. Eks iga uus tekitab meis kartust, kahtlusi ja järgmisel hetkel vaimustust. Neid teadmisi ja kontakte, mis visiidi ajal omandatud said, poleks olnud võimalik hankida üheltki Eesti konverentsilt, koolituselt või õpitoast. Kui on siiras huvi kaugemate turgude vastu, siis Koch soovitab siiralt kasutada kaubandus-tööstuskoja programmi, et enne maad katsuda ja veenduda, kas vaadeldav turg on õige koht, kuhu seeme idanema pista!“ Brit Juhanson, Koch OÜ turundus- ja kommunikatsioonijuht.

Lisainfo:
Liisi Kirschenberg
Eksporditeenuste koordinaator
liisi@koda.ee
+372 604 0093