EESTI

Kõik ühe katuse all: avatud on uus ühine IP Helpdeski veebileht

IP helpdeski (intellektuaalomandi nõuandekeskus) uus ja ühine veebisait on avatud. Pakkudes tasuta esmast intellektuaalomandi alast nõu Euroopa väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele (VKEdele) intellektuaalomandi haldamisel, kaitsmisel ja jõustamisel, koosneb IP helpdesk viiest piirkondlikust intellektuaalomandi nõuandekeskusest: Hiina, Euroopa, Ladina-Ameerika, Kagu-Aasia ja viimati lisandunud India. Lisaks abistab Euroopa IP helpdesk Euroopa Liidu (EL) VKEsid ja teadlasi intellektuaalomandi küsimustega ELi rahastatud teadus- ja innovatsiooniprojektide kontekstis.

IP helpdeski ühise veebilehe käivitamine on peamine nurgakivi Euroopa Komisjoni strateegias luua tugev IP helpdeski bränd ja informatsioonikeskus, aitamaks VKEdel orienteeruda viie piirkondliku IP helpdeski teenustes.

Uus veebileht on seega keskne juurdepääsupunkt suurele hulgale piirkondlike IP helpdeskide materjalidele, näiteks infolehtedele ja juhenditele, mis katavad  erinevaid IO teemasid ja arvestavad erineva IO teadmiste tasemetega. Materjale on nii algtasemele alates IO põhitõdede tundma õppimisest kui ka edasijõudnutele (näiteks IO õiguste rikkumine ja jõustamine või IO Horisont 2020 ja teistes Euroopa projektides).

Lisaks innustatakse VKEsid kasutama piirkondlikke IO abitelefone, olema kursis viimaste IO alaste uudistega või tutvuma erinevate IO koolituste ja üritustega, mida pakub IP helpdeski meeskond.

Külastage uut IP helpdeski veebilehte aadressil:  https://ec.europa.eu/ip-helpdesk