EESTI

Gamefounders mängukiirendis alustab 8 rahvusvahelist meeskonda

Täna alustas mänguettevõtete arengut kiirendav Eesti programm Gamefounders teist vooru, milles osaleb 8 meeskonda Itaaliast, Indiast, Saksamaalt, Leedust ja Makedooniast.

„Kiirendiprogrammis osalemiseks avaldas seekord soovi 87 meeskonda enam kui 30-st erinevast riigist. Taotluste tase oli väga kõrge ning selleks, et 8 parimat välja selgitada läks vaja mitut hindamisvooru,“ ütles Gamefounders kiirendi üks eestvedajatest Lauri Antalainen.

Sõelale jäänud meeskonnad kogunesid täna esimest korda Tallinna Teaduspargi Tehnopol Startup Inkubaatoris, kus kolme kuu vältel arendatakse uusi mänge, testitakse ärimudeleid ning kohtutakse juhtivate mentorite ja ekspertidega. Programm lõppeb investoresitlustega, mis toimuvad Tallinnas, San Franciscos, Nordic Game konverentsil Malmös ja Game Monetization konverentsil Londonis.

„Programmi raames anname meeskondadele praktilist nõu, kuidas toodet arendada, äri üles ehitada ja investoreid kaasata. Parimate teadmiste meeskondadeni viimiseks oleme kaasanud programmi eksperdid ettevõtetest Rovio, iVenture Capital, Microsoft, Facebook, Unity, Grand Cru, W3i, 6waves ja meie oma staarid Creative Mobilest. Kõik mentorid on mobiilirakenduste ja mängude sektoris tegutsenud ning teavad täpselt, kuidas ühest ideest Angry Birds´i laadne hitt arendada,“ ütles Gamefoundersi asutaja Kadri Ugand. 

Lisaks mentorkohtumistele ja demopäevadele osalevad meeskonnad Tallinnas toimuval MIT Global Workshop konverentsil, käivad tutvumas Soome mobiilimängu ettevõtetega, osalevad koolitustel ja seminaridel.

Gamefounders kiirendis alustav meeskond SportSquare Games peab kõige väärtuslikumaks programmi käigus saadavaid kontakte ning nõu mentoritelt. „Loome sotsiaalvõrgustikesse mõeldud spordimängude sarja. Peamiseks põhjuseks, miks otsustasime Itaaliast Tallinnaasse kiirendisse tulla on ligipääs kasulikele kontaktidele. Itaalias on meil raske leida eksperte, kes on edukalt mänge või rakendusi kasutajani toonud. Siin saame lühikese ajaga kõikide oluliste inimestega kohtuda,“ ütles SportSquare Games tegevjuht Gabriele Costamagna.

Gamefounders esimene kiirendiprogramm lõppes mullu detsembris. Programmis osalenud kuuest ettevõttest on tänaseks enamus oma mängud edukalt turule toonud ning kolm ettevõtet on kaasanud või kaasamas investeeringut.

Gamefounders on kolmekuuline intensiivne kasvuprogramm mänge või rakendusi arendavale alustavale ettevõttele. Programmi käigus saavad meeskonnad stardikapitali kuni 15 000 eurot, kohtuvad enam kui 70 valdkondliku eksperdiga ning osalevad seminaridel ja koolitustel.
Vaata lisaks: www.gamefounders.com