EESTI

Ettevõtted leidsid mugava otsetee Soome ja Läti turule

29.aprillil kohtusid Tehnopoli Startup Inkubaatoris projekti „Single CBR Home Market“ projekti partnerid ja ettevõtted Eestist, Lätist ja Soomest, kes olid huvitatud väärtuslikest teadmistest ning kogemustest sisenemisel Soome või Läti turule.

Seminaril tutvustasid Kurzeme ja Valmiera äriinkubaatorid riikidevahelise inkubatsiooni võimalusi ja tingimusi. Soome Aalto Ülikooli Small Business Center’i esindajana rääkis Matti Karjanlahti, mida peaks üks Eesti ettevõte teadma põhjanaabrite turule sisenemisest ja mida pakub Aalto Ülikool Soome asuvatele ettevõtetele.

Rando Pärna tutvustas SeedForumi pakkumisi laienemiseks naaberturgudele ja rääkis SeedForumi protsessist ning kogemustest.

Lisaks projektipartnerite võimaluste tutvustamisele rääkisid praktilistest kogemustest uutel turgudel alustamisel Läti ettevõtte Blue Shock Bike esindaja Neils Kalnins ja Soome ettevõtte Ecompter esindaja Ville Valorinta.

Pärast ettekandeid oli kõikidel osalenud ettevõtetel võimalus kohtuda sihtturu ekspertidega, et konkreetseid infopäringuid teha.

„Single CBR Home Market“ projekti eesmärk on ühendada Kesk-Läänemere maade turud, pakkudes ettevõtetele suuremat ekspordi- ja koostöövõimalusi.