ESTONIA

LTH-Baas kapitali kaasamine arendustööks

LTH-Baas on laevaehitusettevõtte. Kui 2019. aastal võitis LTH-Baas Äripäeva edukate ettevõtete TOP 100, siis järgnenud kriisiaasta pani firma võtmekliendid raskesse olukorda ja motiveeris ettevõtet kiirelt uusi lahendusi otsima. Muu hulgas pöördus firma EEN võrgustiku liikme Baltic Innovation Agency poole.

BIA toel asuti avaliku rahastuse võimalusi avastama. Koostöös kirjeldati innovatsiooniidee, kaardistati avatud meetmed, valiti sobivaim, leiti partnerid ja koostati taotlus. Valitud meetmesse laekus 135 taotlust üle Euroopa ja üks positiivse rahastusotsuse saajatest oli LTH-Baasi esitatud projekt nimega HEMOS, mis kaasas 4,7 miljonit eurot.

HEMOS (Holistic Energy Management & Optimisation System) on kolm aastat vältav projekt, mille eesmärk on muuta laevade energia kasutamine säästlikumaks, et seeläbi saavutada laevanduse dekarboniseerimise ja kliimalepete eesmärgid. Lisaks rahastuse kaasamisele ja uue teenuse väljatöötamisele saab LTH-Baas projektist kaasa uued partnerid, kellega edasisi koostööplaane pidada – InEpact Rootsist ning Napoli ülikool Itaaliast.

Teenuse tüüp: Raha kaasamine arendustööks